Projectmanagement van Pride Photo Nijmegen

Visible-iD verzorgt sinds 2016 het projectleiderschap en eventmanagement van Pride Photo Nijmegen. Hiermee brengen we lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI's) in al hun verscheidenheid en diversiteit in beeld. We zetten mensen aan het denken over stereotype beelden van mannelijkheid, vrouwelijkheid, genderrollen en seksuele voorkeuren. Dit doen we met foto’s en video’s die we onder meer tonen tijdens evenementen waar kunst, cultuur, muziek, video en fotografie centraal staan.

Een van onze hoogtepunten is de buitenexpositie TROTS! Met deze expositie in oktober 2018 midden in het centrum van Nijmegen kozen we voor een maatschappelijk thema dat extra aandacht behoeft: discriminatie van transgender personen. We deden dat met positieve boodschappen. Linksboven zie je een video die we hebben gemaakt van de opening. Wat waren we trots! En nog steeds overigens. De expositie is nog steeds actueel en om die reden te huur (ook buiten Nijmegen!) en we hebben nu ook een versie voor binnen. Klik links op de tweede video voor meer informatie.

Een andere bijzondere - zeg maar gerust spraakmakende - tentoonstelling is Adult Alternative: de eerste erotische fototentoonstelling met transgender modellen ooit. De representatie van de (twintig) trans modellen staat hier centraal: zij beslisten hoe ze in beeld werden gebracht. Met Adult Alternative hadden we een wereldprimeur. De expositie was in september 2020 in de Stevenskerk te Nijmegen en is nu geschikt voor verhuur aan anderen. Zie ook derde video hier links. Vanzelfsprekend hoeft deze expositie niet in een kerk plaats te vinden.

Kijk op de aparte website voor meer informatie over Pride Photo Nijmegen. Hier zie je dat we met Pride Photo graag samenwerken met organisaties die zich niet primair met LHBTI-onderwerpen bezighouden. Kijk in het archief voor bijvoorbeeld het succesvolle We-all-matter-fotoproject in samenwerking met leerlingen van de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud. Je kunt er ook de videoclip Just Like You bekijken die we in samenwerking met New Arts hebben gemaakt, een platform door en voor jongeren die zich met nieuwe kunsten bezighouden.