Projectmanagement van Pride Photo Nijmegen

Visible-iD verzorgt sinds 2016 het projectleiderschap en eventmanagement van Pride Photo Nijmegen. Hiermee brengen we lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) in al hun verscheidenheid en diversiteit in beeld. We zetten mensen aan het denken over stereotype beelden van mannelijkheid, vrouwelijkheid, genderrollen en seksuele voorkeuren. Dit doen we met foto’s en video’s die we onder meer tonen tijdens evenementen waar kunst, cultuur, muziek, video en fotografie centraal staan.

Ons hoogtepunt was de buitenexpositie TROTS! Met deze expositie midden in het centrum van Nijmegen kozen we voor een maatschappelijk thema dat extra aandacht behoeft: discriminatie van transgender personen. We deden dat met positieve boodschappen. Hierboven zie je een video die we hebben gemaakt van de opening. Wat waren we trots! En nog steeds overigens. De expositie is te huur (ook buiten Nijmegen!) en we hebben nu ook een binnenversie. Momenteel zijn we met Pride Photo Nijmegen bezig met een nog grotere en nog spraakmakendere tentoonstelling: de eerste erotische fototentoonstelling met transgender modellen ooit. Te zien in september 2020 in de Stevenskerk te Nijmegen.

Kijk op de aparte website voor meer informatie over Pride Photo Nijmegen. Hier zie je dat we met Pride Photo graag samenwerken met organisaties die zich niet primair met LHBTI-onderwerpen bezighouden. Kijk in het archief voor bijvoorbeeld het succesvolle We-all-matter-fotoproject in samenwerking met leerlingen van de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud. Je kunt er ook de videoclip Just Like You bekijken die we in samenwerking met New Arts hebben gemaakt, een platform door en voor jongeren die zich met nieuwe kunsten bezighouden.